Meer informatie.

Als er één vlak is waarop de technologie ten dienste staat van de natuur, is het wel de opslag. Inderdaad, de moderne opslagreservoirs zijn een staaltje van toptechnologie en sluiten onopgemerkt verlies uit.

 

Leest u verder... Een nieuw reservoir beschikt best over een kenplaat en prototypekeuring. Deze keuring garandeert een optimale kwaliteit en betrouwbaarheid van het reservoir (minimum dikte van de wanden, voldoende drukweerstand van het reservoir, coating...).

 

Indien u als professioneel wenst deel te nemen aan het Optitank concept, contacteer ons dan via info@optitank.be!

Moderne materialen en technieken

Kunststofreservoirs (in polyethyleen of polyester) worden bij ondergrondse plaatsing noch door corrosie, noch door zwerfstromen aangetast. Ze zijn ongevoelig voor water en bacteriën, en maken het binnendringen van wortels onmogelijk.

De stalen reservoirs worden nu bedekt met een corrosiewerende beschermlaag. Er zijn eveneens reservoirs die uit verschillende materialen gemaakt zijn, bijvoorbeeld met een binnenwand in polyethyleen en een stalen buitenwand.

Een nieuwigheid voor bovengrondse opslag zijn de reservoirs in batterij. Deze reservoirs met dubbele bescherming kunnen uit staal of polyethyleen vervaardigd zijn. Let wel, bepaalde reservoirtypes in polyethyleen zijn niet UV-bestendig en mogen dus niet in het zonlicht worden geplaatst. Stalen reservoirs worden voorzien van een beschermende laag tegen corrosie. Ondergrondse reservoirs kunnen voorzien zijn van een duurzame coating in polyurethaan of epoxy. Voor bovengrondse stalen reservoirs (in open lucht, kelder,...) volstaan meerdere lagen beschermende verf. Corrosie voorkomen, de beste garantie tegen lekken!

Dubbele bescherming om elke vorm van verlies tegen te gaan

Omdat twee voorzorgsmaatregelen meer waard zijn dan één, zijn bepaalde reservoirs voorzien van een dubbele bescherming: een dubbele wand of opvanglade die de stookolie bij een mogelijk lek opvangt. Op een reservoir met dubbele bescherming kan men zelfs een permanent lekdetectiesysteem plaatsen dat automatisch in werking treedt bij de geringste ondichtheid. Bij verlies treedt er automatisch een alarm in werking. Bodemvervuiling wordt vermeden aangezien het reservoir dubbel beschermd is.

Lange levensduur

Een reservoir dat op vakkundige wijze geplaatst en aangesloten werd, en dat regelmatig onderhouden wordt, zal u tientallen jaren lang comfort en veiligheid bezorgen.

Correcte plaatsing en nazicht

Een correcte plaatsing en een regelmatig nazicht verzekeren de dichtheid van uw reservoir. Laat een erkend technicus (meestal uw installateur of stookolieverdeler) uw reservoir regelmatig controleren. De wetgeving hieromtrent is afhankelijk van het reservoirvolume, het materiaal van het reservoir en de regio waar u woont.

Vullen? Een fluitje van een cent dankzij de overvulbeveiliging!

Om tijdens het vullen het overlopen van de stookolie te vermijden, is het reservoir verplicht uitgerust met een overvulbeveiliging. Dit in de vorm van een mechanische of elektronische beveiliging. Beide beveiligingssystemen stoppen de toevoer automatisch wanneer het reservoir voor 98% gevuld is.