Mazouttank Verwijderen Beringen| Professionele Service

Heeft u een oude mazouttank in uw woning of bedrijfspand in Beringen? Dan is het verstandig om deze te laten verwijderen of neutraliseren. Een oude mazouttank kan namelijk lekkages veroorzaken en ernstige bodemverontreiniging met zich meebrengen. Gelukkig staat Optitank, de lokale expert in Beringen, voor u klaar om dit proces veilig en professioneel uit te voeren.

mazouttank verwijderen beringen

Waarom uw mazouttank verwijderen in Beringen?

 • Verouderde tanks: Mazouttanks hebben een beperkte levensduur en kunnen na verloop van tijd gaan lekken. Dit kan leiden tot ernstige bodemverontreiniging, wat niet alleen schadelijk is voor het milieu, maar ook hoge saneringskosten met zich mee kan brengen.
 • Nieuwe wetgeving: De wetgeving rondom mazouttanks is strenger geworden. In sommige gevallen bent u zelfs verplicht om uw oude tank te verwijderen of te neutraliseren.
 • Ruimtebesparing: Een lege mazouttank neemt onnodig veel ruimte in beslag. Door deze te verwijderen, creëert u extra opslagruimte in uw kelder of tuin.
 • Waardevermeerdering: Het verwijderen van een oude mazouttank kan de waarde van uw woning verhogen, omdat potentiële kopers zich geen zorgen hoeven te maken over mogelijke bodemverontreiniging.

Optitank: Uw betrouwbare partner in Beringen

Optitank is een erkend bedrijf met jarenlange ervaring in het verwijderen en neutraliseren van mazouttanks in Beringen en omstreken. Wij bieden een complete service, van inspectie en reiniging tot verwijdering en afvoer, en zorgen voor alle nodige attesten en documentatie.

Ons verwijderingsproces:

 1. Gratis inspectie: Onze experts komen bij u langs voor een gratis inspectie van uw mazouttank om de situatie te beoordelen.
 2. Offerte op maat: U ontvangt een vrijblijvende offerte op maat, waarin alle kosten transparant worden weergegeven.
 3. Planning: We plannen de verwijdering of neutralisatie op een tijdstip dat u het beste uitkomt.
 4. Leegpompen en reinigen: De tank wordt vakkundig leeggepompt en grondig gereinigd volgens de wettelijke normen.
 5. Verwijdering of neutralisatie: Afhankelijk van uw wensen en de situatie wordt de tank verwijderd of geneutraliseerd.
 6. Bodemonderzoek (indien nodig): Bij vermoeden van bodemverontreiniging voeren we een bodemonderzoek uit en zorgen we voor de sanering indien nodig.
 7. Officieel attest: U ontvangt een officieel attest van reiniging of neutralisatie, wat verplicht is voor uw verzekering en eventuele verkoop van uw woning.

Hoe een bovengrondse mazouttank verwijderen?

bovengrondse mazouttank verwijderen

Het verwijderen van een bovengrondse mazouttank is relatief eenvoudig. Na het leegpompen en reinigen kan de tank meestal in zijn geheel worden weggehaald. Dit kan vaak zonder ingrijpende graafwerken.

Ondergrondse mazouttank neutraliseren in Beringen

ondergrondse mazouttank verwijderen

Bij een ondergrondse mazouttank is neutralisatie vaak een voordeliger alternatief dan volledige verwijdering. Hierbij wordt de tank gereinigd, gevuld met een inert materiaal (zoals zand) en buiten gebruik gesteld. Optitank kan u adviseren over de beste aanpak voor uw situatie.

Mazouttank verwijderen uit kelder

Mazouttank Verwijderen Uit Kelder

Het verwijderen van een mazouttank uit een kelder vereist extra aandacht en expertise. Optitank beschikt over de juiste kennis en apparatuur om dit veilig en efficiënt uit te voeren, zelfs in krappe ruimtes.

Officieel attest

Na het verwijderen of neutraliseren van uw mazouttank ontvangt u van Optitank een officieel attest. Dit attest is belangrijk voor uw verzekering en eventuele verkoop van uw woning.

Mazouttank verwijderen: prijsindicaties in Beringen

De kosten voor het verwijderen van een mazouttank in Beringen variëren afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en locatie van de tank, de mate van vervuiling en de gekozen methode (verwijdering of neutralisatie).

Verwijderen bovengrondse tank beringen

Hieronder vindt u een indicatie van de kosten per onderdeel:

Onderdeel Prijsindicatie Opmerkingen
Leegpompen en reinigen €200 – €500 Afhankelijk van de grootte van de tank en de hoeveelheid resterende stookolie.
Bodemonderzoek €300 – €1.000 Alleen nodig bij vermoeden van bodemverontreiniging.
Verwijderen bovengrondse tank €300 – €800 Afhankelijk van de grootte en het materiaal van de tank.
Verwijderen ondergrondse tank €800 – €3.000 Afhankelijk van de grootte, de locatie en de bereikbaarheid van de tank.
Neutraliseren van de tank €400 – €1.200 Een goedkoper alternatief voor verwijdering, waarbij de tank wordt gevuld met inert materiaal.
Afvoeren van de tank €100 – €300 Afhankelijk van de grootte en het gewicht van de tank.
Administratieve kosten €50 – €150 Kosten voor het opmaken van het reinigingsattest en andere administratieve formaliteiten.

Waarom kiezen voor Optitank?

 • Erkend en gecertificeerd: Wij voldoen aan alle wettelijke eisen en normen voor mazouttankverwijdering en -neutralisatie.
 • Ervaren professionals: Ons team bestaat uit ervaren vakmensen die werken met de nieuwste technieken en apparatuur.
 • Veiligheid voorop: Wij werken volgens strikte veiligheidsprocedures om risico’s te minimaliseren.
 • Klantgericht: Wij bieden een persoonlijke service en staan altijd klaar voor uw vragen.
 • Transparante prijzen: U weet vooraf precies waar u aan toe bent, zonder verborgen kosten.
 • Lokaal en vertrouwd: Wij zijn gevestigd in de regio en kennen de lokale situatie.

Neem contact op met Optitank

Wilt u uw mazouttank in Beringen laten verwijderen of neutraliseren? Neem dan vandaag nog contact op met Optitank voor een vrijblijvende offerte en advies op maat. Wij helpen u graag verder!