Mazouttank Verwijderen Bocholt: Uw Gids voor een Veilige en Zorgeloze Sanering

Heeft u een oude mazouttank in uw woning of bedrijfspand in Bocholt? Dan is het verstandig om deze te laten verwijderen of neutraliseren. Een verouderde mazouttank kan namelijk lekkages veroorzaken, wat kan leiden tot ernstige bodemverontreiniging met hoge saneringskosten tot gevolg. Gelukkig zijn er in Bocholt erkende professionals die u kunnen helpen bij dit proces, zoals gespecialiseerde bedrijven in tankreiniging, –verwijdering en -neutralisatie.

Mazouttank Verwijderen bocholt

Waarom uw mazouttank verwijderen in Bocholt?

 • Verouderde tanks: Mazouttanks hebben een beperkte levensduur en kunnen na verloop van tijd gaan lekken. Dit kan leiden tot ernstige bodemverontreiniging, wat niet alleen schadelijk is voor het milieu, maar ook hoge saneringskosten met zich mee kan brengen.
 • Nieuwe wetgeving: De wetgeving rondom mazouttanks is strenger geworden. In sommige gevallen bent u zelfs verplicht om uw oude tank te verwijderen of te neutraliseren.
 • Ruimtebesparing: Een lege mazouttank neemt onnodig veel ruimte in beslag. Door deze te verwijderen, creëert u extra opslagruimte in uw kelder of tuin.
 • Waardevermeerdering: Het verwijderen van een oude mazouttank kan de waarde van uw woning verhogen, omdat potentiële kopers zich geen zorgen hoeven te maken over mogelijke bodemverontreiniging.

Het verwijderingsproces:

 1. Inspectie: Een erkend technicus komt bij u langs voor een gratis inspectie van uw mazouttank om de situatie te beoordelen.
 2. Offerte op maat: U ontvangt een vrijblijvende offerte op maat, waarin alle kosten transparant worden weergegeven.
 3. Planning: De verwijdering of neutralisatie wordt ingepland op een tijdstip dat u het beste uitkomt.
 4. Leegpompen en reinigen: De tank wordt vakkundig leeggepompt en grondig gereinigd volgens de wettelijke normen.
 5. Verwijdering of neutralisatie: Afhankelijk van uw wensen en de situatie wordt de tank verwijderd of geneutraliseerd.
 6. Bodemonderzoek (indien nodig): Bij vermoeden van bodemverontreiniging wordt een bodemonderzoek uitgevoerd en wordt de vervuilde grond afgevoerd.
 7. Officieel attest: U ontvangt een officieel attest van reiniging of neutralisatie, wat verplicht is voor uw verzekering.

Mazouttank verwijderen: prijsindicaties in Bocholt

De kosten voor het verwijderen van een mazouttank in Bocholt variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van de tank (bovengronds of ondergronds), de inhoud, eventuele bodemverontreiniging en de gekozen methode (verwijdering of neutralisatie).

Verwijderen bovengrondse tank bocholt

Hieronder vindt u een indicatie van de kosten per onderdeel:

Onderdeel Prijsindicatie Opmerkingen
Leegpompen en reinigen €200 – €500 Afhankelijk van de grootte van de tank en de hoeveelheid resterende stookolie.
Bodemonderzoek €300 – €1.000 Alleen nodig bij vermoeden van bodemverontreiniging.
Verwijderen bovengrondse tank €300 – €800 Afhankelijk van de grootte en het materiaal van de tank.
Verwijderen ondergrondse tank €800 – €3.000 Afhankelijk van de grootte, de locatie en de bereikbaarheid van de tank.
Neutraliseren van de tank €400 – €1.200 Een goedkoper alternatief voor verwijdering, waarbij de tank wordt gevuld met inert materiaal.
Afvoeren van de tank €100 – €300 Afhankelijk van de grootte en het gewicht van de tank.
Administratieve kosten €50 – €150 Kosten voor het opmaken van het reinigingsattest en andere administratieve formaliteiten.

Kies voor een erkende professional in Bocholt

Het verwijderen of neutraliseren van een mazouttank is een complexe en potentieel gevaarlijke klus die het beste kan worden overgelaten aan erkende professionals. Zij beschikken over de juiste kennis, ervaring en apparatuur om de klus veilig en efficiënt uit te voeren. Neem vandaag nog contact op met Optitank.

Verwijderen ondergrondse tank bocholt

Conclusie

Het verwijderen van uw mazouttank in Bocholt is een belangrijke stap naar een veiliger en duurzamere woning. Door te kiezen voor een erkende professional bent u verzekerd van een correcte en veilige verwijdering of neutralisatie. Aarzel niet om contact op te nemen met een specialist voor een vrijblijvende offerte en advies op maat.