Mazouttank keuring Oost-Vlaanderen: Optitank, Jouw Partner

Een mazouttank is een essentieel onderdeel van veel woningen in Oost-Vlaanderen, maar het is belangrijk om te weten dat deze tanks regelmatig gekeurd moeten worden. Optitank, expert in mazouttanks in Oost-Vlaanderen, legt uit waarom een keuring zo belangrijk is en wat er allemaal bij komt kijken.

stookolietank keuren oost-vlaanderen

Waarom een mazouttank laten keuren?

Een mazouttankkeuring is niet alleen wettelijk verplicht in Oost-Vlaanderen, maar ook cruciaal voor de veiligheid van je woning en het milieu. Een lekkende tank kan immers ernstige gevolgen hebben, zoals bodemverontreiniging en gezondheidsrisico’s. Bovendien kan een slecht onderhouden tank leiden tot een hoger energieverbruik en een kortere levensduur van je verwarmingsinstallatie.

Wanneer moet je stookolietank gekeurd worden?

De frequentie van de keuring hangt af van het type tank en de plaatsing:

Wat controleert Optitank tijdens een keuring in Oost-Vlaanderen?

Tijdens een mazouttankkeuring in Oost-Vlaanderen controleert Optitank onder andere:

  • De algemene staat van de tank: Zijn er roestplekken, scheuren of andere beschadigingen?
  • De dichtheid van de tank: Wordt er mazout gelekt?
  • De werking van de overvulbeveiliging: Werkt deze naar behoren om overlopen te voorkomen?
  • De aanwezigheid van een lekdetectiesysteem: Is er een systeem aanwezig dat lekken detecteert?
mazouttank keuring oost-vlaanderen
mazouttank keuring oost-vlaanderen

Wat als er problemen worden vastgesteld?

Als er tijdens de keuring problemen worden vastgesteld, zal Optitank je adviseren over de nodige herstellingen of vervanging van de tank. In sommige gevallen kan een tijdelijke vrijstelling worden verleend, maar dit is afhankelijk van de ernst van de problemen en de geldende regelgeving in Oost-Vlaanderen.

Waarom kiezen voor Optitank in Oost-Vlaanderen?

Optitank is jouw betrouwbare partner voor mazouttankkeuringen in Oost-Vlaanderen. Onze erkende technici hebben jarenlange ervaring en beschikken over de juiste kennis en apparatuur om jouw tank grondig te controleren. Wij bieden een snelle en efficiënte service, zodat je snel weer gerust kunt zijn over de veiligheid van je mazouttank.

Mazouttank Keuring Prijs: Kosten overzicht en Tips

Conclusie:

Een regelmatige keuring van je mazouttank is essentieel voor de veiligheid, het milieu en de efficiëntie van je verwarmingsinstallatie. Optitank staat klaar om je te helpen bij het onderhoud van je mazouttank in Oost-Vlaanderen en het voorkomen van problemen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en zorg voor een veilige en duurzame toekomst voor jouw mazouttank.

Gerelateerd: